sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Irlannin näkymiä

Rohkeat tytöt linnanraunioilla

Lähellä Corkia oli Blarneyn linna, jonka ulkoseinässä olevaa kiveä suutelemalla sai sellaisen lahjan, ettei koskaan jää sanattomaksi... Helmi ja Anni kävivät kiveä suutelemassa, jolloin pelkäsin, että he putoavat tornin yläosasta näkyvästä aukosta. Kiveähän suudeltiin pää alaspäin roikkumalla, rautatangosta kiinni pitäen.


Linna oli suuri ja paikoitellen hyvin huonokuntoinen. Ylös oli pelottava kiivetä, niinpä Risto jäikin turvallisesti maan kamaralle...

Corkissa kevätesikot kukkivat jo helmikuun puolivälissä

Näkymä dublinilaisesta hotellistaBlogi on ollut kesannolla; viikon kestäneestä Irlannin reissustakin kun on kulunut jo yli kuukausi. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Katsopa yllä olevia kuvia: nukuimme yhden yön kummallisesti remontoidussa hotellihuoneessa Dublinissa. Huone oli jaettu kahtia siten, että vessa oli ulkoseinällä. Jos huoneeseen halusi luonnonvaloa, niin vessan ovi piti pitää auki... Corkissa taas hotellimme takapiha oli hylätty hautausmaa, jolla oli suuria hautakiviä. Hm, mielenkiintoisia hotelleja tuolla Irlannissa.

Istuimme niin Dublinissa kuin Corkissakin monen monta kertaa pubissa, mutta jostain kumman syystä niistä ei ole yhtään kuvaa. Irlantilaiset pubit ovat kodikkaita ja pölyisiä ja niissä viihtyy monen ikäinen asiakaskunta. Pubeissa järjestetään silloin tällöin irkkumusiikin iltoja, joissa soivat mm. tinapillit, viulut ja haitarit.

Terveiset Anni-kullalle Corkiin!


2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Sinulla on oikea hyvän mielen blogi! :) Olipa mukava törmätä tänne.
Olen itse haaveillut matkustavani joskus Irlantiin, joten matkakertomuksenne tulivat tarpeeseen! Nyt olen ihan sataprosenttisen varma, että tuleva matkakohteeni on Irlanti. Hotelli vaikuttaa melko hauskalta, eipähän törmää ihan samanlaisiin täällä Suomessa!
Oikein aurinkoista viikon jatkoa sinulle! :)

Hanna Takala kirjoitti...

Himottaisikin lähteä johonkin retkelle, mutta miten musta tuntuukin että tässä taloudellisessa tilanteessa sitä tulisi välttää... Irlanti olisi kokematta.