keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Vaatteiden virittelyä


Olin Helmin kanssa Lontoossa viisi vuotta sitten kesäalennusmyyntien aikaan. Hienosta tavaratalosta tarttui mukaan kallis kangaspusero, jonka yläreuna oli kaunista tilkkutyötä. Helmin pusero jäi pian pieneksi ja se joutui kirppiskassiin. En kuitenkaan raskinut viedä sitä kirppikselle, sen sijaan virittelin sitä hieman. Ratkoin sivussa olevan vetskarin pois ja ummistin aukon. Ratkoin olkahihnat ja siirsin hieman niitten paikkaa. Vuoritin kassin ja vahvistin vuorikankaalla kantohihnat, jotka eivät uskoakseni kestäisi kassikäytössä. Kassi on edelleen puseron muotoinen. Oli mukavaa mennä viettämään iltaa Hannelen ja Nestorin kanssa ja viedä heille tuliaisiksi kesäkurpitsoja ja viiniä uudessa kassissa.

Annilla oli pienenä ihana, leveä, vaaleanpunainen "pellehaalari". Haalari jäi pieneksi, enkä raskinut antaa sitä kellekään. Sain oivalluksen! Ratkoin reisitaskut ja vetoketjun irti, leikkasin haalarin poikki haarojen kohdalta ja ratkoin hihat pois. Siirsin lahkeet hihojen paikalle ja ompelin uusiin hihoihin uudet resorit. Ompelin taskut uusille paikoilleen sekä takin alareunaan nauhakujan ja takkiin uuden vetoketjun. Vaate jatkoi nätiksi takiksi viritettynä vielä vuoden verran Annin käytössä.

Viime aikoina olen viritellyt lähinnä laukkuja ja ommellut pussukoita käytetyistä kankaista. Aina kannattaa kuitenkin tarkastella etenkin roskiin menossa olevia, siis rikkinäisiä, vaatteita, josko...

Ei kommentteja: