maanantai 20. huhtikuuta 2015

Pensaskrasseille uusi koti

Pensaskrassin taimet olen saanut siirrettyä sanomalehtiruukkuihin sitruunamelissan naapureiksi. Tiesitko, että tuollaiset ruukut voi istuttaa suoraan multaan? Piilota "ruukun" reuna mullan alle tai revi se varovasti pois. Sanomalehtiruukkuja on nopea ja helppo tehdä ja ne ovat aivan ilmaisia!



Pikku taimet kasvavat. Seuraavaksi pensastomaatit pääsevät uusiin "ruukkuihin".



Parveke siistiytyy hitaasti mutta varmasti. Tässä on siitä todisteeksi kuva. Pyöränpesukannu ja -ämpäri muuttivat pyörän kaveriksi pyörävarastoon. Kierrätyspullojen kassi ja noi muutamat roinat laatikosta pitää vielä sijoittaa muualle. Tikkaille ei oikein paikkaa löydy, joten ne on säilytettävä partsilla. Jäljelle jää hieno puulaatikko. Mitähän siihen laittais? Ensin se pitää toki muovittaa, jotta se kestää kosteutta.

Toi kukallinen peltiämpäri sisältää vanhaa multaa, jonka käyn kippaamassa lähistöllä puun juurelle. Istutan sinne samalla kukkineita pikkunarsisseja, jotta ne ilahduttaisivat ohikulkijoita ensi keväänä. (Em. toimintaa kutsutaan sissiviljelyksi, engl. Guerilla gardening.) Peltiämpäri tullee tänäkin vuonna osaksi kastelujärjestelmää. Kunhan kattoon saa porattua reikiä...


Ei kommentteja: