perjantai 29. toukokuuta 2015

Toukokuun lopun kuulumisia
Taas on aikaa hurahtanut. Kuvassa on mun salaattiviljelmäni, joka sekin on tällä hetkellä jo kasvanut tiheäksi.


Kävin Tallinnassa torilla taimiostoksilla. Ostin mm. tomaatteja, kaksi kurkkua sekä kesäkurpitsan. Lasitetulla parvekkeella taimet kasvavat hyvin. Mikäli öisin on viileää, niin taimet on tarpeen suojata harsolla. Mulla hallaharsot ei enää ole tarpeen.


Jalallinen viljelylaatikko rönsyää! Takana näkyvät hajuherneet, pitäisi sanoa "tuoksu", joihin tulee punaiset kukat. Tilasin toisen laatikon, mutta se tulee myöhässä. (Olen antanut Kekkilälle asiasta palautetta.) Toiseen laatikkoon pääsee neljä runkotomaattia mukavasti varjostamaan parveketta. Kunhan se nyt tulis... 


Tässä näkyy kasvieni, ja parvekkeeni, muutaman päivän takainen tila.


En ole vielä päässyt täydelliseen eleganssiin, mutta kyllä tämä tästä.


Kierrätyskassit eteisen varastossa on myttyyn mennyt idea. Risto laittoi niitten tilalle parit isot saappaansa, pöh! No onneksi keksin toisen, ja tyylikkään, ratkaisun. Eiringin muovitetut kassit, jollaisen saa kaupan päälle, kun ostaa paistinpannun tai muita keittiötarvikkeita. Noi sopis mielestäni myös viljelysäkeiksi. Yhteen vois laittaa vaikka tomaatin taimen ja basilikan!


Eilen illalla sain inspiraation: purkitin kurkun taimet. Kohta ne kiipeilee. Toivotan mukavaa kesäkuuta! Kerron lähipäivinä lisää parvekkeestani sekä toisesta viljelypaikastani, joka on myös pikkuinen.


Ei kommentteja: