maanantai 15. kesäkuuta 2015

Nyt odottelen satoa!


Tomaatit ovat nyt olleet jonkun päivän omassa laatikossaan. Sato tulee olemaan kylmien ilmojen vuoksi melkoisen myöhässä. Kukkia kuitenkin löytyy, samoin pikkusia raakileita. Runkotomaatit ovat lajikkeiltaan häränsydän, tolstoi, moneymaker ja bologna. Häränsydän on ainoa, jonka tunnen - se on suuri ja lihaisa. Moneymakerin pitäisi olla satoisa. Kirvan penteleet lymyävät edelleen orvokeissa. Tulen myrkyttämään niitä sopivalla saippualiukosella. Suurimman ruukun vien alas kaikkien iloksi - ja samalla kirvat pois näkyvistä.Kurkuille on laitettu myös koukut ja narut kattoon. Kurkut kukkivat niin kauniisti!Ainoa säkkiviljelmä on pensastomaatti bacsacissa. (Maksoin 15 e käyttämättömästä, muuten se olis maksanut hävyttömät 39 e.) Toi tomaatti tekee niin älyttömästi lehtiä, että lähden niitä kohta poistamaan.Amppeleita on kolme. Kussakin on kaksi krassia ja yksi parveketomaatti.


Lopuksi puutarhakirjavinkki, tai oikeastaan vinkkejä: Lena Israelsson on kirjoittanut erinomaisia puutarhakirjoja kaikenlaisille kaupunkiviljelijöille. Muutama kirja on kääntämättä, mutta kyllä kouluruotsillakin saa vähintään kuvista selvää!

Mukavaa juhannusta kaikille; varo peikkoja!


1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Kiva lukea kokemuksiasi parvekeviljelystä, koska olen sitä itsekin joskus kaavaillut.:) Nykyinen parveke on riittävän valoisa ja lasitettu. Ongelma on yleisempi probleemi suhtautumisessani viherkasveihin: alkuinnostuksen jälkeen kastelu unohtuu... Odotan keski-iän kriisiä, josko se toisi jotain muutosta asiaan.;)