lauantai 18. heinäkuuta 2015

Aika hyvä partsi

Mun hieno suunnitelmani oli kirjoittaa viikon, tai edes parin, välein. Tässä sitä taas ollaan, kuukausi on hurahtanut! Miten kummassa mulla on niin hirmuisesti hommia? 


Kuvittelin, että parvekkeella olisi enemmän kukkia, kuin siellä nyt on. Tarkoitan siis värikkäitä kukkia! Ainoat tällä hetkellä ovat kolmessa amppelissa olevat köynnöskrassit. Niillä kullakin oli pitkään kaverinaan tomaatti, mutta jostain syystä kaveruus ei toiminut. Tomaateista kasvoi outoja ruipeloita ja lisäksi niille tuli kummallisia, epämuodostuneita lehtiä. Kysyin parilta tutulta puutarhurilta, mutta hekään eivät keksineet syytä ilmiöön. No leikkasin tomaatinvarret kylmästi pois!



Tästä näet, millaiseksi tomaatit muuttuivat. Mitään ötököitä niissä ei näkynyt. Pitääpä vielä kysellä, mistä ilmiössä on kyse.



Parvekkeella kukkii, vaikka ei kovin värikkäästi. Heli toi minulle kasvattamansa hontelon chilin taimen, joka onkin kasvanut oikein mukavasti. En ole vieläkään katsonut, että miten sitä pitäisi hoitaa... Chili kasvaa altakasteluruukussa ja mullan pinnalla on pieniä kiviä. Chili on monivuotinen kasvi, joten syksyllä se pääsee sisälle. 



Tuoleissa on nyt lampaannahat päällä. Riitan kanssa tuli juttua, että sellaiset olisi tarkoitus hankkia. Hänelläpä oli ylimääräiset, jotka hän antoi meille. Kiitos, Riitta!



Kurkut kasvaa tosi hienosti, suosittelen niitä muillekin parvekeviljelijöille. Kuvassa on aivan ekat kurkut, sekä varmistuksena oleva kastelupullo. Vettä, lannoitusta ja kohtuullista lämpöä kun riittää, niin kurkkuja näköjään tulee mukavasti. Nyt ne ovat jo parimetrisiä ja ne tavoittelevat kattoa.



Runkotomaatit kasvavat hienosti. Ne ovat tukevia ja tekevät mukavasti hedelmiä. Kuvassa on Bologna-lajike.



Toinen parvekelaatikkoni on vihreä pöheikkö. Hajuherneet ovat jääneet rääpäleiksi ja ne ovat tehneet vain muutaman kukan. Sitruunamelissa (jota en osaa edes käyttää) on vallannut hurjasti tilaa. Samettikukka piileskelee, samoin neilikka. Toivottavasti edes laventeli ymmärtäisi kukkia. Ensi vuonna pidän huolen siitä, että toi loota kukkii, ja runsaasti!


Ei kommentteja: