torstai 30. heinäkuuta 2015

Heinäkuu päättyy

Kylmä heinäkuu on kohta ohi. Viileydestä huolimatta satoa tulee, tosin tavallista hitaammin. Lämpimämpänä kesänä tähän mennessä olisin syönyt enemmän omia tomaatteja kuin nyt. Varmaankin    kuusi kirsikkatomaattia olen poiminut. Ehkä ne kypsyvät nopeammin, koska ne ovat niin pieniä. Kirvat ovat edelleen riesana, myös tomaattien lehdissä. Kumma juttu, etteivät ne ole vielä löytäneet chiliä!


Kurkku kasvaa jo kattoon asti. Pitäiskö se katkaista, oi Tietäjät?



Kurkusta on tullut hyvin satoa. Tää on yli kymmensenttinen mötkäle! Kohta haen sen ja kaverin.



Pikkuiset chilit punertuvat jo. Lajiketta en tiedä, sain tän lahjaksi.



Hajuherne on kukkinut vain vähän. Ehkä sillä on liikaa kavereita tässä laatikossa.



Pikkuiset tomaatit asustavat säkissä. Hyvä paikka, arvelen. Erilaiset säkit, kassit sun muut ovat siitä käteviä, että ne eivät vie paljon säilytystilaa. Suosittelen. Toi Bacsac on nätti ja kallis, jos rahaa on, niin voihan niihin satsata. Itse ostin sen käyttämättömänä, mutta halvalla.



Runkotomaatti tekee hedelmää. 



Mulla on myös ulkoviljelmä, popup-ravintola Altaan pihapiirissä. Ravintola on Katajanokan alussa, siinä missä näkyy maailmanpyörä. Siellä on myös monta muuta mustaa Kekkilän viljelylaatikkoa. Kesäkurpitsa voi siellä hienosti, vaikka olen kohdellut sitä kaltoin. Istutin sen toukokuussa, enkä peitellyt hallaharsolla. Kuvassa näkyy myös jo reilusti satoa tehnyt persilja sekä timjami. 



Tällaista satoa olen poiminut laatikostani. Isot lehdet ovat lipstikkaa. Mukavaa päivää!

Ei kommentteja: