lauantai 8. huhtikuuta 2017

Parvekkeen kevät

Parvekkeella on paistettu jo kerran vohveleita. Siellä on usein lämmin, koska parvekelasit tekevät siitä pienen kasvihuoneen. Muovisia ruukkuja on pari kassillista. Ne on vietävä muovin keräykseen, koska kukaan ei niitä kaipaa. Kasvit kasvavat, narsissit odottavat purkeista pois pääsyä. Kevät!


Tavaroita pitää laittaa vielä paikoilleen, jotta talviparveke muuttuu kevätparvekkeeksi. 


Pikkunarsissit on kivoja. Kun ne on kukkineet, sipulit voi kuopata sopivaan paikkaan ulos. Ensi keväänä siellä kukkii!


Timjamit selvisivät hienosti talven yli. Vieressä on ruukussa kaupan ruohosipuli. Se saa kaverikseen ruohosipulin siemeniä.


Alkuvuodesta viiniköynnös näytti ihan kuolleelta. Nyt sen lehdet ovat tuloillaan. Talven viiniköynnös on viettänyt termoruukussa. Tämä kasvi on talvenkestävä ja se viihtyy happamassa maassa. Viiniköynnös on latvialainen Supaga ja pituutta sillä on nyt noin 52 cm. Leikkasin sen maaliskuun alussa lyhyeksi.


Viiniköynnöksen kaverina, omassa ruukussaan, asustaa Tallinnasta tuotu mehikasvi. Se viihtyy hyvin; voi todella paksusti. Laitoin sen ruukkuineen tuohon, koska se oli alkutavesta todella surkean näköinen - pelkäsin jopa kuolemantapausta.


Viiniköynnöksen vieressä, pienemmässä ruukussa, asustavat monivuotiset kasvit. En muista niiden nimiä. Ostin ensin tuon ruukun, mutta totesin sen liian pieneksi viiniköynnökselleni. 

Parvekeviljelyn kevät on taas alkamassa, kohta on tomaattien aika...

3 kommenttia:

Anneli A kirjoitti...

Taidankin olla eka kertaa blogissasi. Löysin sen blogit.fi:n kautta. Kiva löytää uusia tuttavia.Liityinkin lukijaksi samantien. Terveiset Pihakuiskaajan puutarhasta Joensuusta.

Irkku kirjoitti...

Mä olen laiska päivittämään tätä blogia. Lähiaikoina näytän, miten viiniköynnökseni on kasvanut ja kevät parvekkeella edistynyt. Sulla taitaa myös olla blogi? Kurkistan!

Tallu kirjoitti...

Löysin tänne blogit.fi palvelun kautta. Viiniköynnös tekee tosiaankin lehdet aika myöhään. Meillä kasvaa viiniköynnös Zilga talon kivimuurin vieressä ja siinä ei ole edes vielä noin pulleita silmuja. Käy kurkkaamassa http://parasta-aikaani.blogspot.fi/2016/09/on-syksy-niin-ihmeellinen.html. Hyvää kevättä!