keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Partsi on vieläkin vaiheessa


Isot narsissit on hienoja niin astioissa kuin ruukuissakin. Noikin on jo nuupahtaneet aikaa sitten ja sipulit pitäis kuopata maan poveen, jotta ylösnousemus tapahtuisi taas vuoden kuluttua. Kunhan keksisin minne. Jätkäsaari on vielä niin vaiheessa... Ehkäpä kuoppaan ne eli sissiviljelen Lapinlahden sairaalan alueelle?


Ihanien valkoisten narsissien aikakin on jo ohi. Mä olen erittäin tyytyväinen siihen, että tulin satsanneeksi noihin Kekkilän viljelylaatikoihin. Tein silloin kovasti hintavertailuja ja valitsin itselleni parhaan hinnan. Ostin laatikot perättäisinä vuosina, joten ei hinta kerralla kirpaissut. Laatikon voi, ja kannattaa, rakentaa itse. Kirjastosta löytyy nykyisin hyviä oppaita rakentajille.


Timjamit rehoittavat, mutta laatikon istutukset ovat muuten vaiheessa. Kaksi pientä, viimevuotista pelargoniaa säilyi sisällä hengissä huonosta hoidosta huolimatta. Timjamit taas selvisivät nätisti talven yli lasitetulla parvekkeella. Ruohosipuli on tänä keväänä ostettu ruokakaupasta, samoin viinisuolaheinä. Laatikossa on myös pari söpöä pikkulehtistä kasvia, jotka myös talvehtivat onnistuneesti. Mitä ne lienevät nimeltään? Ai niin, väripilkku eli samettikukka meinasi unohtua.


Viiniköynnös kasvaa nätisti.


Kävin tänään Tallinnassa jokakeväisellä puutarhamatkallani. Tomaatteja on viisi ja tuossa on myös neljä jotakin kukkaa, sekä niin sileää kuin kähärää persiljaakin. Seuraava päivitys on lähiaikoina, kun olen saanut istutettua nuo kasvit. 

Mukavaa kevättä!

Ei kommentteja: