keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Tervehdys Haapsalusta!


Juu, tervehdys viron kielen kurssilta! 

Reissuun lähtiessä on tärkeää huolehtia rakkaistaan, ja tässä tarkoitan nyt parvekeviljelmiäni. Sinisessä ämpärissä on kaksi kurkun tainta, jotka ostin juuri ennen matkaa. Ämpärin pohjassa ei ole reikää, mutta pohjalla on salaojituksena vanha pesupussi ja siinä reilusti lecasoraa.

Ai noi pullotko? Niissä on sellaset ruukkusaviset tulpat, joiden läpi menee vettä kuivaan multaan. Multa pitää kastella huolella ja noi tulpat pitää liottaa vedessä. "Saviporkkana" pannaan siis pullon suuhun tulpaksi ja kastelu hoituu, kunhan pullossa on vettä. Puutarhaosastoilta löytyy!


Tässä on paprikat ja kastelupullot. Yhden paprikan juurella kasvaa pieniä basilikan taimia.


Köynnöskrassi kiipeää ja pullo pilkottaa...


Sama laatikko toisesta päästä. Toisesta laatikosta, eli siis tomaateista, ei nyt ole kuvaa. Kuvasta tuli liian tumma. Laatikossa kasvaa kuitenkin neljä runkotomaattia ja basilikaa.


No mikäs lahjanaru tässä sitten on? Itse asiassa kolmessa purkissa on tällainen. Sen on tarkoitus muistuttaa armasta miestäni näitten kasvien kastelun tärkeydestä. Näissä purkeissa ei ole kastelupulloja, koska tulpat loppuivat kesken. No haen niitä kaupasta lisää, ennen seuraavaa reissua.

Jatkuu kielikurssin jälkeen!
1 kommentti:

M.T. Ainasoja kirjoitti...

Kastelupullosysteemi on nerokas. En tiennyt, että niitä "saviporkkanoita" löytyy ihan kaupoistakin. Luulin, että pitäisi askarrella itse. :D