perjantai 2. kesäkuuta 2017

Tällä viikonlopulla parveke tulee kuntoon!

Tämä kevät on ollut kylmä, joten parvekkeenkin kuntoon laitto on siirtynyt. Viikko sitten kävin Tallinnassa ostamassa kukkia, tomaatteja ja persiljaa. Nyt ne on vihdoinkin saatava multaan! Kuvat ovat tältä illalta eli sotkua riittää. Toisaalta on varmasti hyvä nähdä, että eivät kaikkien parvekkeet ole tiptop-kunnossa.


Tyhjensin parvekelaatikkoa vanhoista mullista; kaikkea en toki aio vaihtaa. Poistetut mullat ovat nyt kompostipusseissa, jotka kippaan roskisjärjestelmäämme Rööriin. (Hyi, hyi: olen myös vienyt niitä lähiympäristöön pensaiden alle.) 

Viljelylaatikkoon laitan niin lähikaupasta ostettua (kesto)multaa, Claes Ohlsonin kookoskuidusta valmistettua multaa (10 l tiiliskiivipaketissa), vermikuliittia ja perliittiä. Saan sekoituksesta hyvän ja ilmavan. Ratikassa tai fillarilla on hankala raahata isoja multsäkkejä.


Ämpärissä on neljä tomaatintainta, jotka istutan viljelylaatikkoon. Ne ovat eri lajeja ja kukin on runkotomaatti. Taimet maksoivat Tallinnan Keskitorilla, Kesk turg, yhteensä 4,8 euroa. Tomaattien kaveriksi tulen hankkimaan vielä basilikaa.


Tämä on viides tomaatti, jota mun ei pitänyt hankkia. Siemenpussissa oli kuitenkin niin kaunis kuva lähes mustista kirsikkatomaateista, joten mun oli ihan pakko ostaa. Hinta oli 1,5 €. Tämä on pensastomaatti - saas nähdä, kuinka korkeaksi se kasvaa. Jakkaran alla on kahdella eurolla ostettua niin sileää kuin kähärääkin persiljaa.


Mulla on kaksi tällaista amppelia.


Kesäkurpitsan alku kasvaa altakasteluruukussa, jonka ripustan amppeliin. Kassissa on kukkien sipuleita, jotka mun pitäis lähiaikoina sissiviljellä jonnekin pensaiden alle. Valitettavasti täällä Jätkäsaaressa ei ole vielä sopivia paikkoja, vaan mun pitää suunnata kauemmaksi.


Laatikot ovat kulmittain toisiinsa nähden. Samalla näkyy tämänhetkinen sotku.


Mun parvekkeen ylpeys on viiniköynnös, jonka sain armaaltani viime syksynä. Se rehottaa hienosti.


Timjami rehottaa. Tähän laatikkoon halua jonkun köynnöskasvin noita naruja pitkin kiipeämään. Viikonlopun jälkeen parvekkeen on tarkoitus olla siisti. Onko, se taas on toinen juttu.

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Kiitos ja kiva, kun esittelit parvekkeesi varsinkin laittovaiheessa �� Mukavaa vaihtelua valmiiden parvekkeiden hienoille kuville, joita katsellessa moni jättää parvekkeensa laittamatta peläten turhaan "osaamattomuuttaan". Parveke kuitenkin välillä on "laittovaiheessa" kaikilla.

Taina kirjoitti...

Ihanan sekasin on parveke - mikä siinä onkin että oma parveke tai sen siivominen saa vielä vähän odottaa... Tuosta vaan tuli sekin mieleen että koska niitä taimia saa täältä Suomesta kun on niin kylmää....